3. Edirne Kırmızısı Hasat Günü Etkinlikleri Yapıldı

Edirne’nin önemli değerlerinden olan “Edirne Kırmızısı” ile ilgili, Merkezimizin öncülüğünde Trakya Üniversitesi, Edirne Belediyesi ve Edirne Valiliğinin birlikte düzenlenen “3. Edirne Kırmızısı Hasat Günü Etkinliği” bugün iki ayrı yerde yapıldı.
Son 2 yılda olduğu gibi bu yıl da Ekim ayı içerisinde Edirne Kırmızısı’nın tanıtımı ve farkındalık oluşturmak amacıyla yapılan etkinliklerden ilki Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezinde  “Tarihi Tekstil Eserlerinin Restorasyonu ve Konservasyonunda Doğal Boyalarının Kullanımı” adlı konferansla başladı.
Öğleden sonraki ikinci etkinlik ise Karaağaç Yolu üzerindeki Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsünün Karaağaç’taki Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Edirne Kırmızısı rengini veren kökboya bitkisinin hasadı ve geleneksel usullerle kazanda kumaş boyama gerçekleştirildi.

Bu içerik 09.10.2024 tarihinde yayınlandı ve toplam 11 kez okundu.